Als ondernemer beschik je over een eigen digitale etalage. Met jouw digitale etalage bedoel ik jouw bedrijfsgegevens die Google toont wanneer er op jouw bedrijf, product, of dienst wordt gezocht. Deze informatie kun je bewerken in Google Mijn Bedrijf. Je moet wel eerst je bedrijfsnaam claimen bij Google. Je krijgt dan een code om in te loggen.

Download de Google Mijn Bedrijf app. Met deze app kun makkelijk je eigen gegevens op Google beheren en up to date houden. Pas bijvoorbeeld je openingstijden aan bij extra koopzondagen of vakantie openingstijden. Je kunt recente foto’s van je team of etalage toevoegen of een bedrijfsvideo. Hoe beter je bedrijfsprofiel is ingevuld hoe beter vindbaar je pagina is.

Nieuw in Google Mijn Bedrijf is de mogelijkheid om jouw aanbiedingen of berichten te posten die een week blijven staan. Wanneer iemand jouw bedrijfsnaam googeld dan zie je deze aanbieding of bericht weergegeven bij jouw bedrijfsgegevens. Dit is een mooie extra mogelijkheid om het eerste contact met je bezoeker extra persoonlijk te laten verlopen. Je ontvangt een melding wanneer je bericht verloopt en het tijd is je boodschap te vernieuwen.

Wil je meer van mijn tips & tricks ontvangen? Laat dan de vermelding nieuwsbrief achter in het contact formulier.