Zoek in Google eens op 3 verschillende manieren op de producten of diensten die jij levert. Staat jouw bedrijf nog niet in de top 3 zoekresultaten? Dan is de kans groot dat je nog niet alle tips en tricks gebruikt om de Google zoekmachine optimaal voor jouw business te laten werken. Waarom is dit belangrijk? Als lokale ondernemer wil je natuurlijk niet dat een bedrijf uit een andere regio boven de jouwe staat in de zoekresultaten. Want daar hoort jouw bedrijf te staan. Lees hier hoe je in een paar simpele stappen je vindbaarheid naar een hoger niveau kunt tillen.

Deze tips zorgen er voor dat je online vindbaar bent

  • Zorg dat je website responsive is, oftewel mee schaalt op de mobiele telefoon en ipad.
  • Vul op al je on- en offline communicatie je website en social media profiel in. Denk ook aan websites van zakelijke netwerken waar je bij aangesloten bent.
  • Maak een Google plus account aan en claim je locatie op Google/mijnbedrijf. Vul ook hier alle gegevens in en update ze regelmatig.
  • Vraag tevreden klanten om een review op Google. Wanneer consumenten op zoek zijn naar een bedrijf met jouw product of dienst dan kiezen ze eerder voor jou wanneer er positieve referenties bij staan.

Maak jezelf zichtbaar door te bloggen

En mijn laatste tip: wees zichtbaar! Wees actief op je website en op social media. Deel jouw kennis en ervaring door te bloggen. Vertel over wat je bezig houdt en welke problemen jij oplost voor je klanten. Zo leren mensen je beter kennen. En gaan ze je zien als expert in jouw vakgebied.

Natuurlijk zijn er nog veel meer tips die je online vindbaarheid verbeteren. Dit en meer behandel ik in de sessies van Blogcafe.frl, schrijf- en marketing tips voor ondernemers of in een persoonlijk consult.