Het is een warme zomerdag in augustus. Ik zit met mijn voeten in het zwembad en denk na over de start-up van mijn Blog café. Of liever gezegd: how to start. Ik zit te broeden op de eerste stappen die ik moet nemen. En welke tools ga ik gebruiken? Daar kwam toch nog heel wat research bij kijken. Zo probeerde ik eerst verschillende blog tools uit voor ik bij mijn huidige uitkwam. Die zoektocht wil ik jou graag besparen. Daarom deel ik graag het blog programma, waar ik het liefste mee werk, hier nu met jou.

Het beste platform voor je blog

Sta jij, nu op dit moment, voor de keuze welk platform je wilt gebruiken voor je blog? Je kunt je tekst rechtstreeks op Facebook of LinkedIn plaatsen via de blog mogelijkheden die je daar hebt. Maar als je ook een website hebt raad je ik aan je blog in je website te integreren. De meeste websites zijn in WordPress gemaakt en in het CMS heb je de mogelijkheid om een blog aan te maken en te delen met al jouw social media. Zo krijgt je meer traffic op je website omdat al je blogs naar je website linken. Dat is beter voor je zoekresultaten en je vindbaarheid in Google.

Bij WordPress maak je super snel een gratis blog pagina aan

Heb je nog geen website en geen domeinnaam? Bij WordPress.com kun je super snel een gratis blog pagina aanmaken. Ik heb voor dit programma gekozen omdat het erg gebruikers vriendelijk is en de meeste websites in WordPress zijn gemaakt. Je hebt keuze uit veel verschillende thema’s en het programma wordt continu vernieuwd en loopt altijd voorop met alle gewenste mogelijkheden. Je hebt dus de beste tools tot je beschikking omdat je ook op ieder gewenst moment kunt upgraden tegen relatief weinig kosten.

Ready to start? schrijven maar!

En als laatste punt of misschien had jij dit al als eerste bedacht: je blog- naam, thema, en onderwerpen. Heb je dit helder, dan ben je ready to start. Schrijven maar! Of heb je toch nog wat plankenkoorts? Kom dan naar het Blogcafé in het Maxima Centrum in Burgum voor een schrijf- en inspiratie sessies. Meer info vind je hier.