Dagelijks worden er duizenden berichten geplaatst op Facebook. Wanneer je alle berichten zou lezen van de personen en bedrijven die je volgt, kun je hier je dag mee vullen. Dat kost te veel tijd. En daarom maakt Facebook alvast een selectie van alle berichten die jij als eerste te zien te krijgt. Hier heb je zelf geen invloed op. Facebook bepaalt dit voor jou. Gelukkig zijn er ook dingen waar je wel zelf invloed op kunt uitoefenen en die ook heel bepalend zijn voor je berichten om gelezen te worden. Weet jij waarom het ene bericht meer kans heeft om gelezen te worden dan het andere?

Dingen die het goed doen op Facebook

  • Plaats foto’s. Het liefst van personen, en niet alleen selfies, dieren en natuur doen het ook goed. Berichten met alleen tekst worden nauwelijks nog gelezen.
  • Plaats video’s van 15-25 seconden. Deze moeten ook zonder geluid te volgen zijn. Voeg eventueel een ondertiteling toe. Je kunt op Facebook ook een video samenstellen van een paar foto’s.
  • Deel je successen. Fans vinden het leuk om mee te leven en hebben echt interesse in jou persoonlijk.

Berichten die als best bekeken naar voren komen hebben allemaal iets gemeen. 1. het gaat om een beeld (foto/video) en 2. ze hebben allemaal iets persoonlijks waardoor ze raken. Dat is ook de belangrijkste vraag die jij jezelf bij ieder bericht moet stellen. Raakt dit mijn doelgroep?

Wil jij meer tips en tricks ontvangen?